Saturday, September 12, 2009

Malam yang dingin..

Malam semalam entah apa angin nya, Kaseh payah betul nak tidur.. walhal mata tu sangatla mengantuk..tapi, bila baring and didodoi dodoi, tak mau sungguh dia tidur.. dari before waktu berbuka (which is kat Oslo pukul 7.55pm smlm, Msian time was 1.55am) sampaila pukul 10 lebih.. sudahnya ibu and ayah masing-masing dah give up.. So, ayah kata 'jom la kita keluar..bawa Kaseh jalan-jalan'. Then, berjalanla kami mengelilingi pekan Skøyen ni.. best jalan malam-malam ni..walaupun sejuk, tapi sejuk yang nyaman.. takde laa sampai mencengkam ke tulang kan.. jalan punya jalan, kaseh still tak tidur lagi..adoi..camne ni? erm..takpe, ayah kata kite buat se'round' lagi..pusing la dari tram station tu sampaila ke depan Bunprice (1 of the mini groceries shop yang operated 7 days a week in Norway), pastu patah balik sampaila ke rumah. Alhamdulillah..Kaseh tidur juga akhirnya.. sampai je kat umah, ayah angkat Kaseh and pass pada ibu, then bagi susu..terus je tidur..sampai la ke pagi.. but, adala Kaseh jaga kol 2.30am camtu sebab nak susu..

Anyway, seronok kuar g walking malam-malam ni.. memang takde di buat orang kat sini bawa anak keluar gi walking malam-malam camni.. berbeza dengan situasi kita di Malaysia.. even pukul 2/3 pagi pun kadang2 masih ada parents yang bermain embun dengan anak-anak.. Well, this is another thing that ibu and ayah loves most when staying here. Family should always comes first.. That's what norwegian did.. but not in Malaysia.. Just like entry ayah yang ni.. Whatever it is, Ibu is really lucky to have such a loving, caring and understanding husband like your dad sayang.. and also a very cute, smart and brilliant daughter like you Kaseh... love both of you so much!!


A shot during our cuti-cuti Malaysia 2008 (time ni Kaseh baru 7 bulan 1/2).. at the swimming pool in front of the club house of Desa Impiana..miss our home so badly..huhu..


P/S: I Love you..


2 comments:

MiJa said...

My sister kalau anak tak nak tidur bawak pusing2 jugak, naik kerete.confirm tertido...sama la tu teori dia.

KIRIS said...

betul3.. coz dulu ada mak cik pon camtu gak.. anak dia tak leh tidur.. dah satu keje lak nak bawak ronda2 naik kete.. pastu..tiap2 hari la kene ronda2 naik kete nak tidokan dia..lynkan je la..