Thursday, December 31, 2009

Good Bye 2009..

31/12/09.. Hari terakhir untuk tahun 2009..apa agenda2 sepanjang 2009 ek?? hurmmm..tahun yang best!! every year seems to be the best year for me sayang.. especially bila dah ada Kaseh..kalau diingat ingat balik.. macam2 benda yang best.. dari Kaseh 'mengoceh' , tumbuh gigi, meniarap, merangkak, bertatih, berjalan and bagi ceramah tazkirah Subuh.. skang ni anak ibu dah berlari dah pun..sekejap je masa berlalu.. tau tau nanti Kaseh dah masuk sekolah dah... :)

Hurmm..2009 punya banyak kenangan.. dari sekecil2 kenangan sampaila yang sebesar2nya.. Birthday ibu tahun ni, ayah belikan DSLR Nikon D90!! Followed by the 50mm F 1.4 lens for the 2nd year of our wedding anniversary. And for ayah plak, ibu belikan basikal for his birthday but unfortunately missed to give any gift as for the wedding anniversary.. so, to redeem my guilty, i bought him a jacket for our 'Hari Cinta'!!! Alhamdulillah..2009 ada rezki kami ke Rome, Italy before balik bercuti di Malaysia.. balik untuk meraikan hari perkahwinan Cik Ijal n Cik Nurul.. rasa macam baru semalam... tapi dah 6 bulan berlalu rupanya.. seronok berjalan kat Rome.. even sangatla PANAS ok!! huhhh.... syukur sangat Kaseh tak meragam.. masa tu kaseh baru menginjak 8 bulan.. and masa bercuti kat Rome jugakla Kaseh mengasah bakat untuk merangkak.. cayalah manja!!!







Then.. Sept 2009.. kita sekeluarga beraya di perantauan for the first time ever!! huhu...menangis ibu pagi raya tu.. but not bad at all actually.. coz raya tu kumpul kat umah member kat sini.. okla..tak la terasa sepi na.. and then, alhamdulillah..melangkah jua ke Paris, France.. one of the most places people wish to visit and of course me also!! Thanks dear coz make my dream comes true.. Dulu, ayah Kaseh janji ngan ibu nak bawak ibu tengok Eiffel Tower betul2 depan mata.. even though waktu ayah janji tu..ibu tau ayah sendiri tak sure bila janji tu akan tertunai.. but syukur sangat2.. janji ayah dah dikotakan.. he's the best man ever for both of us sayang.. mungkin tidak pada orang lain.. tapi cukup pada kita berdua.. he never failed to make us happy and comfort.. Ayah mungkin tak kaya dengan wang ringgit.. tapi kaya dengan value2 lain yang jauh lebih berharga dan bermakna untuk menjanjikan kabahgiaan pada keluarga kita.. bagi ayah.. duit mungkin bukan segalanya.. tapi kita masih perlukan duit untuk mecari sedikit kesempurnaan hidup.. dan ibu pula.. syukur bukan di kalangan wanita-wanita yang punya hobi membeli belah.. even dari zaman bekerja n before kahwin dulu pun memang tak minat nak membeli belah ni.. ada orang pantang gaji...mesti ada je baju baru dia beli..make up ke, perfume ke, barang2 perhiasan ke.. tapi tidak ibu.. hurmm..kadang2 pelik.. nama ponpuan.. tapi ntah kenapa tak suka nak membeli belah, barang2 kemas.... kadang2 nak beli baju pun berfikir fikir.. kalau betul2 perlu baru membeli..tidak.. takda maknanya.. lagi pulak ibu pun bukanla di kalangan wanita wanita yang mementingkan kecantikan gila2.. cukup sekadar begini.. sebab ayah pun bukan suka na perempuan make up lebih2.. tapi ibu jangan kata lebih.. memang takde.. mm..tak minat kot.. masa kahwin je la dulu ibu make up pon.. tu pun seksa mak andam nak boh make up... ibu siap sound kat mak andam tu kalau ibu tak nak cukur2 bulu kening ni.. n bab2 mata memang sangat sensitif.. hahahha... kesian mak andam tu.. asal dia nak sentuh mata jerk.. meleleh air mata ibu.. cam sakit je bila nak buat tang bawah mata tu..hahahah..nasib la labu.... eh..dah merapu sampai make up2 kawen plak.. :p Teringat bila pernah ayah berseloroh pada ibu menyatakan kalau ayah tak de belikan ibu barang2 kemas lepas kawin.. simple je ibu jawab.. ibu pun bukan minat sangat.. cukup dengan apa yang ada.. even yang ada pun tak pakai.. dari membeli tapi tak pakai.. baik la tak yah beli kan.. mungkin ada perempuan yang minat barang2 kemas.. shopping..barang2 kecantikan.. tapi ntahla.. ibu tak jatuh dalam kategori tu.. cuma akan beli kalau ada keperluan.. unless ibu betul2 nak.. baru akan suarakan hasrat terpendam tu..ehehe.. lagi plak skang bila dah ada Kaseh..priority memang pada Kaseh.. then ayah.. and the last will be me.. and ibu percaya..bagi pihak ayah.. priority level will be Kaseh, ibu and the last will be himself.. coz he always put himself back other than anyone else pun..














Apapun..moga 2010 menjanjikan lebih kebahgiaan pada kita sekeluarga.. juga pada keluarga di Malaysia, sahabat handai, juga pada umat islam seantero dunia... pertambahan tahun... bermakna pertambahan usia pada diri.. terasa ajal semakin menghampiri barangkali.. Ya Allah..ku mohon pada Mu semoga diberi lebih kesempatan untuk terus menumpang dan beramal di muka bumi Mu Ya Allah.. berikan ku kesempatan untuk terus meniti hari2 bahagia bersama insan2 tersayang..agar dapat aku curahkan kasih sayang ku pada mereka.. amin...


love both of you...so muchhhhh!!


Note: happy new year to all!!


P/s: I Love us!!




Monday, December 28, 2009

KIRIS @ ICA Maxi..

Stok susu Kaseh dah habis.. so, petang tadi keluar ke super market jap.. plan asal nak ke RIMI 1000 tapi, mengenangkan salji yang tebal dan memerlukan tenaga yang lebih untuk tolak stroller and si comel yang duduk kat dalam tu nanti... terus je terbantut..huhu.. so, fikir punye fikir.. ajakla ayah ke ICA Maxi.. dekat sikit. Even though harga mahal sikit, tapi takpe la.. lagi pun, ruang kat ICA tu besar... so boleh la Kaseh berjalan sesuka hati.. :)














P/S: I Love us!!

Yess!! She did it!!

Yeah..after putting so much effort, she finally managed to take off her pant by her own!! cayalah manja!!! Love you!!! muaahhhssss..


video



P/S: I Love us!!



Sunday, December 27, 2009

Semalam..

Semalam, untuk kesekian kalinya ayah call family tok ayah.. and setiap kali call.. sebenarnya nenek dok asyik tengok keletah Kaseh je pun.. tak de bercakap na pun ngan ayah or ibu.. so kadang-kadang ayah prefer call and cakap via phone ngan nenek before skype ngan nenek.. sebab tau dah mesti nenek sibuk dengan Kaseh je..ehehe.. Cakap pasal nenek, tersentuh lak hati ni semalam.. ntah untuk kali ke berapa gaknya.. kesian nenek Kaseh.. cucu sorang je.. tapi duduk jauh.. tak dapat nak main-main dengan Kaseh.. cuma dapat tengok kat blog dan skype je la.. mesti nenek rindu dengan Kaseh kan?? Mesti jauh dalam hati dia terdetik kalaula Kaseh ada kat KL.. mesti nenek more than happy!! Sebab..for sure kita akan selalu balik kampung.. will say once every 2 weeks.. sama ada kampung Melaka or Johor.. but slalunya..turn mana2 kampung pun..mesti singgah gak kampung lagi satu.. Kalau tidak pun, mesti nenek ada reason untuk selalu ke rumah kita kat Puchong.. sebab sekarang nenek dah ada cucu!! Sure nenek suka tengok keletah Kaseh..Dulu ibu selalu cakap kat ayah.. nanti kalau ada rezki dah ada anak.. dan kita balik kampung.. memang tak nak bagi nenek memasak kat dapur.. biar nenek main dengan cucu.. walaupun ibu ni memasak masih di tahap belajar lagi..but i'm willing to.. nenek dah tua dah Kaseh.. she's already 59 this year.. and will be 60 on her next birthday on May 8, 2010.. and she really deserve to be happy..even more than happy!! Deep down inside my heart, I'd felt guilty for keeping you away from her.. her one and only grand daughter as for this time.. but I'm so sorry mom.. I've no choice.. Your son's destiny brought us here.. really far far away from you.. InsyaAllah..we'll meet again one day.. please do take a gret2 care of yourself coz I do love you as my own biological mom..even though I'm only your daughter in law..


Nenek Kaseh..emak pada 3 hero (ayah Kaseh, Pak Ngah n Pak Su)


P/S: I Love us!!




Saturday, December 26, 2009

Serabut!!!

Adoii...knapa benda ni muncul kat otak lagi untuk kesekian kalinya?? Hurmm..bila agaknya boleh berhenti dari memikirkan hal ni?? kalau tak fikir harini, pun mungkin esok, minggu depan, bulan depan, tahun depan.. hurmmm.. tapi bila tiba saatnya ia menerjah kepala otak ni.. rasa serabut sangat2!! and for sure.. memangla takkan dapat melelapkan mata.. by the time i bogging this post.. it's nearly 1am.. hurmmm.. Ya Allah..kumohon agar diberikan petunjuk dan lapangkanla hati dan fikiran ku dari hal ini.. sungguh aku resah tiap kali memikirkannya..Amin..


sekadar gambar hiasan..credited to encik google..



P/S: I Love us!!



Friday, December 25, 2009

KIRIS's happy time!!!

Projek bermain snow anak beranak.. hahaha.. best dapat main salji.. tapi Kaseh tak leh jalan plak.. agaknya berat snow tu.. lagi pulak, Kaseh jalan angkat kaki sket jerk.. mana la nak gerak sayangku.. then, bila dukung, kemain lagi dia membebel n jerit-jerit..ehehehe...comel!!! well, will just let the pics tell the story this time.. :) (ngaku jela sebenarnya ibu takde idea nak merapu..ahahaha..)




















P/S: I Love us!!

Thursday, December 24, 2009

Ice skating time!!

Winter lepas, tak dapat nak enjoy sangat.. coz Kaseh kecik cenonet lagi..so this time around.. ayah belasah je segala mak nenek winter sport.. baru baru ni try ice skating.. and kelmarin ayah pergi joint kawan ofis main ski. Cakap pasal ice skating..well, i will say..not bad at all coz daddy only take 2/3 days to master, errkkk..not really master but at least he can skated around the ice rink during a day!! coz all this while, we're only had a practise during a night.. hahaha.. but actually, we don't have enough time to practice in weekdays.. so, that's make us decide to play during a night.. Kaseh?? we'll make sure that she already fall asleep before both of us enjoy our self.. even though it was really hurting when we fell, but still wanna give a try!! after all, falling is a learning process too!! So..caiyok, caiyok!!














Note: daddy plan to buy skating shoes for Kaseh for the next winter!! yayyy!!!


P/S: I Love us!!