Sunday, April 18, 2010

KIRIS will be off to somewhere..

Merancang untuk berjalan2.. semoga selamat dan diberkati perjalanan kami sekeluarga.. mengharapkan dan membayangkan agar ada insan lain yang gembira dengan perancangan ini.. satu masa dulu, waktu kaki ibu berpijak di bumi itu.. kamu masih di dalam kandungan ibu.. dan kali ini.. ibu pasti kamu akan menguji tahap ketangkasan dan kepantasan ibu dan ayah kamu seperti hari2 yang berlalu...









Note: ke mana agaknya kami sekeluarga yer???hurrrmmm...sila la berteka teki semua orang!!ekekek..

P/S: I Love us!!

Cintailah aku sepenuh hati..




di dalam hatimu
t'lah aku temukan
arti kebahagian

bersama dirimu
aku merasa berarti

sanggupkah dirimu
untuk bertahan
hingga waktu tak berjalan

mencintaiku
walau bintangku tak terang

reff:
cintailah aku sepenuh hati
sesungguhnya aku
tak ingin kau pergi
takkan mampu ku hadapi dunia ini

betapa hidupku takkan pernah sama
bila kau tinggalkan ku
tetaplah disini saling memiliki
selama-lamanya

back to reff:
tiada arti semua bila kau pergi

genggamlah tangganku dan peluklah diriku
saatku jatuh nanti menangis sepi

cintailah aku sepenuh hati
sesungguhnya aku
tak ingin kau pergi
cintailah aku sepenuh hati
tak ingin kau pergi
takkan mampu ku hadapi dunia ini
tiada arti semua bila kau pergi


P/S: I Love us!!

Bukan Nespray tapi NAN..

Lagu favourite ibu satu masa dulu..masa ibu kecil agi.. tapi sekarang dah tua rupanya.. sebab dah ada kamu!!! Kita selalu nyanyi lagu ni sama-sama kan.. waktu ibu pakaikan kamu baju selepas mandi.. atau mungkin waktu kita berbasikal.. atau mungkin juga..waktu duduk2 bersantai di ruang tamu.. andai satu hari nanti kamu masih mengingati bait-bait lagu ni, bolehla kamu dendangkan lagu yang sama pada zuriat kamu.. ibu sayang Kaseh..sayang sangat!! walau pernah ada ketikanya ibu berbuat silap pada Kaseh.. Ya Tuhan..untuk kesekian kalinya aku bermohon agar diberikan taufik dan hidayah dalam membesar dan mendidik zuriatku agar menjadi anak solehah yang sentiasa menyenangkan hati kedua ibu bapanya juga menjadi muslimat yang sentiasa dirahmatiMu..



Sayalah permata..
Anak kesayangan..
Kebanggaan ayah dan ibu..
Saya dibesarkan penuh kasih sayang..
Hanya yang terbaik untukku..
Manjadi harapan..
Di masa hadapan..
Sayalah anak yang cemerlang..


amin...


P/S: I Love us!!

Thursday, April 15, 2010

Teman baru..

Oh..lupa nak mention.. Kaseh ada teman baru selain ibu dan ayahnya.. kami ada tamu dari Msia.. kawan pada ibu dan ayah.. Andak Wati.. Andak is on her holiday.. Euro trip katanya.. 1st destination ke Norway. so, 2 minggu ni seronokla Kaseh ada teman.. nampak Kaseh cepat gakla mesra haritu.. duduk2 kat riba..siap baring sebantal lagi tu!! hihi.. paling tak tahan..siap jual mahal dengan ibu n ayah ek bila ada Andak ni.. hampeh jerk.. dok asik nak berpimpin tangan dengan Andak dia.. dukong pun nak dengan Andak gak.. macamla Andak larat na nak dukong kamu kan manja?? hahahah.. if nak masuk tidur pun, kamu akan salam, sayang and hug Andak juga.. acik wani..sila jangan jeles ok!! Nanti Kaseh balik KL..acik bawak Kaseh shopping ngan acik jujue yer!! Make sure stamina full ok!! hahahaha..


KIRIS was stalking Andak on her arriving on last Thursday..the same day she fell..


Petang yang sama Andak sampai.. bangun2 dari nap je dok menyempit2 kat Andak..hihi..



Jalan2 amik angin pagi at Marina Sjolyst...kemain lagi manja..




P/S: I Love us!!

Si Manjaku yang keseronokan..

Aksi si manja di hari Jumaat yang lepas.. time ni, masing masing kekenyangan selepas pekena nasi+kari ayam/kari kambing kat kedai mamak Gronland.. :))


video


P/S: I Love us!!


Friday, April 09, 2010

Jatuh!!

Semalam Kaseh jatuh.. masa tu rasa terbenti jap degup jantung ibu.. tup2 je tengok Kaseh dah hilang dari pandangan mata..huhu..adoi..anak ibu jatuh!! seriau rasanya..sebab lokasi kejadian adalah horror ok!!!tu la Kaseh..ibu nak pimpin Kaseh kerek.. bila ibu panggil2 Kaseh buat tak tau je.. ha kan dah jatuh.. jatuh tu tkpe lagi.. tapi semalam memangla sangat menakutkan ok!!! terselit kat dalam longkang plak..aduss!!! siap aksi stunt laktu..terbang2 bagai..sebab kaki kamu tersungkur dek kerana batu yang tinggi sikit dari paras jalan tar tu..then..terus je terbang sebelum landing kat tengah2 celah longkang tu..anak oh anak... terus2 la ibu pun lompat masuk ke lokasi kejadian gak.. kamu?? confirmla meraung.. for sure sakit nye la..1st sbb kamu jatuh dari paras ketinggian lebih kurang 0.5meter... and secondly sebab surface tu adalah batu batan ok sayang!! mau tidak kamu meraung..elok2 plak kat depan ofis la kan..cuma kebetulan tak ramai orang lalu lalang kat situ..tapi if ada pun..takde ibu kisah pun...diorang pun bukan jenis kepochi2 or busy body... takde derank nak bagi pandangan senget ke serong ke apa ke.. diorang ok je.. nak jadi cerita..terpaksala tenangkan kamu dalam longkang tu dulu before bawak keluar..huhu..sian anak ibu..dah injured lagi.. dari kat kening, kelopak mata, pipi and the worst part was on your chin!! sian manja.. kuatla ek..sikit je.. apapun..maaf sebab ibu terleka untuk seketika..

few minutes after the tragedy.. luka2 lain tidak jelas kelihatan di lensa kamera sony ericson..hihi

lokasi kejadian ngeri..mujurla tak kene besi tu..


sila bayangkan aksi stunt si manja yang jatuh dari paras ini aduss..mana tak terbenti jantung waktu tu..kussss semangat ok!!!


sehari selepas kejadian..masih sporting dan mantain comel!!hihi..


P/S: I Love us!!

Wednesday, April 07, 2010

Jom wii!!

Keletah dua beranak melayan wii.. abaikan je la rambut ayah Kaseh tu..dah jenuh dah ibu membebel..tak makan sama gak.. memang tunggu bangun pagi tengok rambut macam kene gigit tikus kot baru dia gi gunting agaknya.. dah macam pondan pun ada gak kan??? eee... ntah apa2 ntah..


video
kemain lagi si manja dok ajuk ayah dia..

P/S: I Love us!!


Isi perut..

Malam semalam Kaseh muntah.. ntah kenapa agaknya.. terlebih kenyang ke.. atau sebab before tidur tu dok terkinja2 dalam crib.. jenuhla ayah tidokan kamu semalam tau.. sudahnya ibu took over.. elok la pulak lepas tu kamu muntah..habis cadar, baju kamu and pastila baju ibu pun kene sekali la kan.. haila manja.. banyak pulak tu.. macam hampir semua isi perut keluar..elok pulak before tu minum susu kan.. bila ibu ingat2 balik..takde pun kamu jatuh seharian tadi.. pastu, terpaksa la ayah tukar cadar semua sementara ibu siapkan kamu.. alhamdulillah..lepas tu kamu senang tidur.. dengan ibu sekali lena.. hihihi.. tapi ibu terjaga pukul 12am bila tersedar ayah baru nak masuk tidur..time tu la ibu rasa sakit2 badan ibu ni.. adoila anak.. lintang pukang dah gaya kamu tidur.. terselit2 ibu kat hujung katil.. nak jatuh pun ye gak.. sabar je la.. macam nak tidur kat luar pun ada time tu.. tapi takpela.. redha je la..huhu..




P/S: I Love us!!


Tuesday, April 06, 2010

A True Friend..


We all have friends. A lot gets talked about friendships. Everyone wants a true friend, and many of us believe that we have a friend who can be called a true friend. What kind of relations do friends share? When can we call a friend a true friend, and when can our friends take us as their true friend. After a romantic relationship, friendships are the most important relationships we can have. Though all of us have family and distant family, most of us rely on friends for advice, comfort and inspiration. How do we define a relation that can be called as one of true friendship?

The very first sign of a very good friend, not necessarily a true friend is that we are not worried about courtesies. You will call your friend at any hour and talk without any thought of time in your mind. Similarly, whenever you need support, you will call a very good friend and ask him/her to help you out. They expect the same from you. Another important trait of such relations is that we are not much worried about exposing ourselves. We speak about everything in our mind without worrying about what our friends will think. We are sure that they will take our talk in the spirit it was made. We are unguarded and open with friends in our talk.

A true friend is a little more than a very good friend. A true friend will support you even if it hurts his/her own interest. A true friend will understand your motives and needs and will be with you without any analysis or criticism. A true friend will come forward to help without any request and be with us in need without showing it or expecting anything in return. With a true friend, you can be sure that you will get help to the extent possible by him/her. Nothing will remain unturned. A mother is a true friend of her children. If we share such relations with an adult we can say that we are true friends.

A true friend makes no excuses of having work or appointments or anything but will be with you whenever you need him/her. In your hour of desperation, a true friend will support you even if the whole world opposes you. A true friend is not an opportunist. A true friend means to have someone who is like mother, as I said earlier. Instead of having hundreds of good friends, if you have a true friend, treat yourself lucky. If you can also become a true friend of someone, you will be blessed, because it is much easier for all of us to expect but very difficult to give. Be a true friend yourself first.


Article Source: http://EzineArticles.com/?expert=CD_Mohatta


P/S : I Love us!!


Sunday, April 04, 2010

A Song for My Daughter..




Bila tengok video ni, buat ibu teringat pada satu masa yang pernah ibu lalui...More than a year ago, waktu ibu sendirian mengandungkan kamu di Msia sementara ayah pula kat Oslo time tu (sebab waktu pregnancy mencecah 7bulan, ibu flew back to Msia).. ibu dapat SMS dari ayah. Dalam SMS tu ayah kata "malam tadi Is mimpi, kita dapat baby girl, dalam mimpi tu Is main2 dengan dia.. pastu dia dah besar.. dah jadi anak dara..kita pun dah tua..then bila sampai masa hari perkahwinan dia, Is cakap camni kat dia 'dah besar dah anak ayah'.. pastu dalam mimpi tu Is nangis.." ibu yang jauh di Msia time tu rasa sangat tersentuh dan terharu.. sebab jujurnya..ibu sendiri tak pernah mimpi pasal jantina anak dalam kandungan ibu waktu tu.. even the doctor pun tak pasti tentang tu.. satu hari nanti, akan sampai masanya mimpi ayah menjadi kenyataan..InsyaAllah.. cuma ibu minta.. jangan pernah sekalipun kamu sakiti hati ayah ye sayang.. sebab ayah sangat sayangkan kamu.. segalanya untuk kamu..


Kenangan seawal minit2 pertama kamu kembali pada dakapan ayah di Sciphol airport, Amsterdam.. (05/12/08 - 9:54am CET time) . Waktu tu ayah tunggu kita berdua sampai dari KL before sama2 terbang ke Oslo.. and you was only 6 weeks at that moment..


P/S: I Love us!!


Father and Daughter..




Note: It might just a short animation film..but I feel deeply touched inside while watching it...


P/S : I Love us!!

Saturday, April 03, 2010

Tembus..

Siapa kencingkan ayah pagi tadi angkat tangannnnnnnn..... 'taye!!!' ...hahahaha


kesian ayah.. tengah asyik nak lena lepas sembahyang Subuh pagi tadi, tiba-tiba je bersuara 'OMG!!!'.. ibu ingatkan kenapa la.. rupa2nya Kaseh kencing pastu tembus lak kat baju ayah.. hahaha... sebab kamu tidur kat dada ayah masa tu.. adoila manja..manja..


P/S: I Love us!!


Friday, April 02, 2010

What's on my mind 5..

Serabut rasanya skang ni..tak tau la sayang.. cuma yang pasti..tiap kali terfikir hal ni, buat otak ibu jadi kecut...terus tak boleh berfikir jadinya.. haihh... rasa terbeban sangat..sesekali pernah juga ibu luah pada kamu..walau ibu sedar kamu tak mengerti apapun.. sekadar meluahkan rasa dengan bicara pada anak kecil secomel kamu.. walaupun luahan rasa tu cuma akan disambut dengan senyuman, tapi cukup buat hati ibu tenang ntok seketika.. dan di sudut hati ibu juga berdoa agar kamu tidak akan sekali kali berada dalam situasi ibu sekarang.. kerna ibu pasti kamu juga akan merasa terbeban sepertimana ibu merasakannya saat ini dan saat2 lain tatkala memikirkannya... hurmm..... kat mana silapnya ek manja??? ntahla...




ini adalah hasil creativity cik KIRIS sendiri yer.. tanpa sebarang bantuan daripada ibu@ ayah nya...


P/S : I Love us!!