Monday, November 30, 2009

Riang ria Aidiladha..

Sabtu lepas, 28hb Nov..kita semua berkumpul di rumah Uncle Azran & Aunty Mar with the other few msian family kat Oslo ni.. walaupun simple, tapi tersangatla meriah dengan hilai tawa tetamu!! memang enjoy la.. Kaseh?? tersangatla enjoy.. maklumla..ramai kawan2 kan.. asyik2 je la ke hulu ke hilir.. masuk pintu sini.. tembus kat dapur.. masuk sana lak.. terus ke main hall...ehehe.. siap jadi engineer computer lagi tu!! adoi.. habisla pc aunty Mar.. ehehehe....













inila dia 2 org engineer yang sedang sibuk...huhu...

Ibu sayang Kaseh!!!


P/S: I Love us!!


Friday, November 27, 2009

Suamiku sayang...

Actually, takde modal nak update blog..ehehe..saja nak tepek gak video ayah KIRIS ni..ehehe.. asik2 je story pasal Kaseh...kali ni bagi can la kat ayah plak...eheh..anyway....ayah Kaseh pandai wat penkek tau!!! so, skang ni kalau tekak ni rasa nak makan penkek..memang order kat ayah Kaseh jerk...sedappppp!!! pandai ayah wat penkek kan!!! ehhehehe... cite pasal penkek ni, rasa cam dah lama lak tak makan penkek kan?? last time makan masa ayah buat kali ni la, time record ni...which is Oct 7.. lama tu... nak order penkek la for breakfast tomorrow...boleh ke encik suami ku sayang??? :)


video
saya sayang awak!!!


P/S: I Love us!!!


Thursday, November 26, 2009

Selamat Pagi Cinta... :)


Ke kiri kubuntu ke hutan ku hilang
Ke timur ku kosong
Aku terus bosan dan tertekan
Seperti waktu yang terus saja meninggalkan aku
Jauh ke dasar kerak bumi yang belum pernah diterokai

Warna kurindu jiwa kubiru
Menunggu cintaku umpama si buta yang melihat syurga
Umpama lampu yang berbunyi hitam
Lalu menunggu aku terus

Kini malam tiba lagi
Kerana tinggalkan cahaya matahari
Dibebankan dengan bunyi rinsan hujan
Seperti mau saja aku mengejar
Gunung yang besarnya tidak terdakap
Seperti itu jugala rindu aku pada
Kini harus aku terus menunggu
Atau hilang saja aku di dataran luas..


ibu n ayah sayang kamu selalu!!


Note: saja layan selamat pagi cinta...n saja la gak dok meng'copy' puisi ni...ahahaha...


P/S : I Love us!!


Salam Aidiladha dari kami di bumi Scandinavia...

It has been almost 2 months after celebrating Syawal, and syukur alhamdulillah...Aidiladha will come tomorrow.. as last year, there will b no special thing for tomorrow coz daddy will be working.. Just cooked a normal dishes for Hari Raya, that's all..However, we will b gather with few msian family to have a small celebration on the next day... well, it might be small but full of fun n joy!! Anyway, if only we are in msia right now, perhaps we'll be in Tok Ayah's hometown...coz the last Syawal for this year should be in Tok Ibu's hometown in Tangkak.. but again... 'if' will just remain as 'if' coz it will never gonna be happened this year.. InsyaAllah.. we'll be celebrating Syawal 2010 in Msia and definitely it will be Tok Ibu's turn...yayyyy!!!! So, Salam Aidiladha to all our families, relatives and friend in Malaysia and wherever you are.. Love all of you!!


KIRIS's first Aidiladha..


P/S: I Love us!!


Sunday, November 22, 2009

Ayah oh! Ayah...

Hahaha..ayah memang suka berlawak jenaka dengan si comel manja ni.. Ada masa, lawak yang ada unsur2 mendengki pun ye gak..huhu..kesian manja.. sorryla ek sayang..ayah tu bukan apa, sekadar ingin bergurau dan mencipta kenangan walau sekelumit cuma.. One day you will read and watch all the pics and video which is 95% captured by Ibu... huhu..Only then you can capture all the childhood memories...


video



P/S: I Love us.... ( curi dari ayah..hahaha)


KIRIS di kamar beradu..

Sejak Kaseh baby lagi, memang rutin tidur malam Kaseh bermula seawal jam 7.30pm.. cuma bila dah besar sikit ni, ibu and ayah lewatkan sikit.. macam mana pun, dalam pukul 8.. macam mana pun will make sure she already in her bed the latest by 9pm..



Simba tu la Kaseh nye adopted pet.. siap ada spare lagi..


See..Kaseh ada 2 Simba...in case Simba 1st kene cuci dok kerana bau yang dah hangit tk ingat...kene la kuarkan 2nd one..huhu...



moo moo dok riang ria berdiri atas Kaseh..wakakak..


P/S: Ibu sayang Kaseh..

Menu hujung minggu..

Entry untuk menepek gambar2 menu weekend kali ini.. Tapi, menu untuk hari Sabtu takde since we all keluar ambik angin.. then, singgah rumah kawan Kaseh, Anas... :) Pagi tu just breakfast nasi goreng saja... Then, makan kebab kat town..sangat sedap kebab tu!! even though hargaa dia dlm RM 25..tapi sangat kenyang... huhu...Anyway..seronok tengok Kaseh main2 semalam even though semua la lelaki.. terkucil2 la anak dara ibu sorang2 di kalangan kumbang2 Pak cik Zukri n aunty Rima.. takpela sayang..janji Kaseh enjoy her moment!! ala2 playdate la semalam tu.. Nanti if hari cerah, ibu bawa kaseh g Vigilandsparken ek.. Mesti lagi ramai kawan nanti..eheheh...



Menu dinner on last Friday..Spaghetti...yummy2...




Menu lunch tengah hari tadi.. Asam pedas ikan salmon & kangkung goreng..


Menu untuk minum petang tadi... buah melaka..one of my favourite kuih..hehe..



P/S: Ibu sayang Kaseh..


Friday, November 20, 2009

Sekadar renungan...

.
.
.
Kadang kala, Alah sembunyikan matahari,

Dia datangkan petir dan kilat,

Kita tertanya-tanya,

Ke mana hilangnya matahari,

Rupa-rupanya, Allah memberi kita pelangi....

.
.

Tq en google..


P/S: Ibu sayang Kaseh..


Duhai mata...

Susahnya nak lelapkan mata ni...dah 2jam dah dok terkebil2 kat tilam tu.. pusing kanan, kiri, terlentang, terlungkup..sume posisi dah di cuba..tapi mata ni degil betol.. uish...Kaseh??? hurmmm...dah selamat belayar dah di sisi ayahanda terchenta!! malam ni, saja ibu cakap ngan ayah nak tido ngan Kaseh.. makanya, terselitla si comel tu kat tengah2 antara ibu dan ayah..eheheh..tidak..sendirianla Kaseh tido kat crib dia...huhu...

Anyway..Kaseh nampak gelisah tidur malam ni...ntah apa yang tak kene agaknya.. teething lg kot?? baru ni muncul lagi 2.. tak tau la kot ada lagi ke kan.. erm..kol 1 lbh dah...adoyai...esok nak bangun kelat jerk.. dahla skang ni dok gelap je lg even dh kol 7lbh.. huhuhu...

Weekend ni plan nak menziarah anas..rakan sebaya Kaseh..lama dah tak jenguk dia...mesti dah berlari dah Anas.. mama Anas kata dah pandai sakat orang dah pun skang ni..ehehe..comel jerk..kayla, nak cuba jaya lagi untuk melelapkan mata dan menidurkan diri sendiri.. dah minum susu dah pun.. harap2 berhasil la..tidak..haru la..


sekadar gambar hiasan..takde kene mengena ngan entry pun.. :p



P/S: Ibu sayang Kaseh..



Thursday, November 19, 2009

Bila KIRIS berbicara..

Setiap malam sebelum ibu lelapkan mata..pasti macam2 keletah Kaseh bermain di fikiran.. and for sure, ibu akan tersenyum sendiri bila mengenangkan semua tu..hahaha...sungguh ibu tak tahan la sayang dengan keletah kamu..:).. video ni ibu record petang tadi masa dok bersantai di ruang tamu after we had dinner.. apala yang Kaseh cuba sampaikan kan?? ehehe..hai la manja...ibu sayang kamu!!!


video



P/S: I Love you..


Tuesday, November 17, 2009

Monolog sepi...

Ku cuba fahami apa yang terjadi..hingga aku berdiri di sini..
Aku juga manusia...adakala air mata menitis agar ku lega..
Tuhan saja yang tau..jujur aku tak mampu...
Andai aku raja..namun..aku tetap saja manusia...


sekadar gambar hiasan..Ibu sayang kamu!!


P/S: I Love you..


Sunday, November 15, 2009

Bebelan di tahap minima...

Hoho..waktu ibu wat post ni..Kaseh tengah dok breakfast dengan ayah.. Hari ni makan cereal jerk...sambil2 tu ada la meratah cheese begitu sahaja.. wah..wah..wah...sedap ek layan cheese kat sini..kat Malaysia..jangan harap la ibu nak beli cheese..tak lalu kat tekak.. hahaha...

By the way... video ni dalam tram otw balik ke rumah dari town semalam..Skang ni Kaseh suka membebel.. bangun2 pagi je dah mulakan kuliah subuh dia..adoi.. pagi tadi lagi best!! Boleh plak dia berdiri kat side table katil tu.. Dah la tu, siap pulak dengan tunjuk2 jari and ntah apa2 sign lagi ntah dia buat... tapi, video ni memang cuma bebelan di tahap minima sahaja.. lain kali, ada masa and peluang.. try rec bebelan Kaseh di tahap maksima lak..kekekeke...

video


P/S: I Love you..


Macam pingu la plak...ekeke...

Hahaha....tak baik betol la ibu kan Kaseh?? ada ke bagi tajuk camtu?? ahahah.. tapi, bila kaseh pakai winter suit yang ni.. memang kelakar tgk Kaseh berjalan..terkedek2...wakakaka... tapi, apa2 pun..manja ibu tetap comel!!!


video


P/S: I Love you..



Terima kasih Pak Ngah!!

Yayyy!!! Kaseh dapat hadiah lagi!! Terima kasih Pak Ngah.... Baru semalam collect kat posto.. nanti pasni boleh la kirimkan hadiah lagi ek Pak Ngah!!!


Elmo yang comel and boleh bercakap2..


mm..memula kene jeling je la Elmo ni oleh tuan punya badan....

Okey...masa untuk beramah mesra baru bermula..

dan inila yang kebiasaannya terjadi bila dah mula mesra... sat2 lagi, bila dah terlebih mesra... dia gigit la part2 mana yang dia suka secara kerap.. hahaha


And semalam gak Kaseh pon dah pandai cakap 'Bye-bye' (even sebenarnya Kasehnya sebutan is ba-ba) macam Elmo ni buat..dengan intonasi2 skali..before this she will just waves her hand if we say 'Bye- bye' but now, came along with the words together!!! Bijak anak ibu n ayah kan!!!



P/S: I Love you..

Lagu untuk diri sendiri...

Ditujukan khas buat diri sendiri dan dirinya sendiri lagi dan lagi...




Saat dunia berhenti berputar
saat manusia tak sanggup lagi berharap
ketika mentari tak sanggup lagi bernjanji
menyinari dunia yang tak kau singgahi

mampukah kau untuk berbagi
tanpa hasrat ingin diberi
dihadapannya, dihadapanmu ya Allah

sesungguhnya manusia
takkan bisa menikmati syurga
tanpa ikhlas di hatinya
sesungguhnya manusia
takkan bisa menyentuh nikmatnya
tanpa tulus di hatinya



P/S: I Love you..

Doa seorang isteri..


Ya Allah,
Andai semua itu tidak layak bagi kami,
maka cukupkanlah permohonan kami dengan Redha-Mu,
Jadikanlah kami sebagai suami isteri yang saling mencintai dikala dekat,
saling menjaga kehormatan dikala jauh,
saling menghibur dikala duka,
saling mengingati dikala bahagia,
saling mendoa dalam kebaikan dan ketaqwaan,
saling menyempurna dalam hal ibadat.

Ya Allah,
Sempurnakanlah kebahagiaan kami dengan menjadikan pernikahan ini sebagai ibadah kepada-Mu dan bukti pengikutan dan cinta kami kepada Sunnah Rasul-Mu...… Amin...…


P/S: I Love you..

Hurmmm....



Ya Allah...sungguh aku berasa berdosa padanya...

.
.
.
.



P/S: I Love you..

Saturday, November 14, 2009

Manja ibu yang comel..

Sekadar entry untuk menepek gambar-gambar si manja kesayangan yang tercinta... skang ni, bila ibu @ ayah kata.. 'Kaseh....ba...cak...' inila rupa gaya yang dipertontonkan oleh anak kecil ni...siapa punya angkara?? yer..tak lain tak bukan.. ayahanda terchenta....wakakaka....layannnzzzz...








ala bucuk2...


P/S: I Love you..


Breakfast o breakfast..

Hari ni agak rajin..so, buatla 2 menu ntok breakfast sempena hari Sabtu yang sejuk ni. Donut n bihun goreng tom yam..yummy2.. Sat2 gi nak keluar ke bandar.. membeli lauk yang sudah menampakkan ciri2 untuk kehabisan stok...maka Kaseh, kene siap2..sebab ayah nak bagi Kaseh makan salji yang dah memutih di luar nun..huhu...



isk..isk..tangan siapa la tu...

hahaha...nak curi2 makan la tu ek..sabar ye encik suami...



P/S: I Love you...


Friday, November 13, 2009

Blackpaper chicken grill..

Meal ntok dinner malam ni..makan bersama potato wedges, cheese and salad..lama dah rasanya tak makan ala2 western ni.. rasa cam makan kat Kampung baru plak...ahahha..perasan!! Nanti Kaseh besar sket ibu buat ntok Kaseh ek...







Note: Niza..jemputla makan..aku jamu ni...kekekek..


P/S: I Love you..