Sunday, August 16, 2009

Sukenyerr dia!!

Hari ni cuaca cerah..so after breakfast and ibu siap kemas umah, ayah ajak pergi cycling. Saje jalan-jalan amik angin. Mula-mula ayah ada juga proposed pada ibu nak ke bandar, sebab ibu nak tembikai.. tapi ibu kata tak nak sebab jauh sangat.So, cuma cycling sampai ke Vigilandsparken je la.. Kaseh?? erm..anak ibu ni pantang kalau helmet tu telungkup kat kpala.. mula la dia buat muka benyek tu.. tak mau senyum langsung.. pastu tangan dah mula la dok sibuk nak tanggalkan helmet tu.. hai la sayang... ibu dan ayah cuma nak train Kaseh dari kecik so that after ni takde la nak bercinta if nak pakaikan kamu helmet.. tapi nampak gayanya.. belom lagi la.. takpela...as for now.. bila kat jalan raya kena gak pakaikan Kaseh helmet tu.. tapi if jalan bese kat taman ke..tepi laut ke.. ibu dan ayah consider la.. tapi sampai masa nanti kene gak tau!! No more excuses ye sayang...

But..harini mmg letih sangat2 la cycling..mana tak nya..plan asal nak ke Brugata tu jadi kan.. sebab apa? ibu nak tembikai.. ish..ish..gigih ni cycling g Brugata semata nak beli tembikai.. ala..saje je pun nak test power...larat ke tak.. tapi sakit je ait..bile sampai kat kedai Pak Arab tu..de lom bukak lg.. nak kene tunggu 1jam lg.. adoyai.. terpaksala g Gronland bawak Kaseh gi tengok burung.. dahla sebenarnye mata dia dah layu yg amat.. tunggu masa je nak bernasyid tu.. sabar ek sayang..jap je lg.. Elok kol 11.30 terus je g balik kedai tu..beli tembikai n sos..pastu pecut blk Skoyen.. boleh la otw tu ada konsert nasyid.. mak ai.. terpaksala stop jap.. dgn harapan Kaseh nk minum susu.. seb bek gak carrier ni sleeping nye style.. so...leh la adjust2 bg rendah ntok Kaseh minum susu.. after that..kembali meneruskan perjalana.. barula riang ria kembali.. siap tepuk2 tangan nyanyi2 lagi.. hai la anak.. apa2pun.. suka bile tengok kamu suka sayang.. Ibu dan ayah sayang kamu.. selamanya..sangat2.. selagi hayat di kandung badan..
Align Centre


video

video ni record masa bersiar2 di Vigelandsparken...after ni baru bertungkus lumus mengerah tenaga mengayuh ke Brugata..kenapa?? tembikai punye pasal..ekeek..


note to acik oren...ni la keletah Kaseh atas beskal mcm yang awk mau...:)


p/s: I Love you..

3 comments:

pak su said...

eeee.die kentut last sekali..haha .kidding..comel la tetetete..:p

KIRIS said...

bukan kentut la Pak Su.. main sembur air liur jerk..heheh.. tetete wat gak.. papapapa pun wat gak...heeh,..comel kn??

orensangkuit said...

kan
paksu dia pun ckp kentut okehhh bukan acik oren sorang..

lalaalala