Thursday, January 21, 2010

38.8'

Selasa lepas bangun2 pagi je Kaseh muntah.. tak semena2.. batuk pun tak..apa pun tak..tup2 muntah.. huhu.. rasa badan..cam suam..tapi tak amik lagi body temperature.. kalau hari2 kebiasaan Kaseh aktif je time breakfast..tapi pagi tu langsung tak nak duduk kat high chair.. duduk melepek je kat ayah.. bagi susu tak mau, cereal tak mau. roti tak mau..semua tak mau..nampak sangat2 tak bermaya.. mm..ayah cuba gak bagi susu, sudahnya Kaseh minum gak.. but unfortunately, few minute after that..keluar semuanya.. huhu..berteka teki sendiri dalam hati kalau anak ibu nak tumbuh gigi lagi sebab memang nampak pun ada gigi yang nak menjengah keluar dari gusi Kaseh..huhu..kesian manja..

Then, after ayah pergi kerja.. ibu cuba gak buatkan susu dalam 5oz.. alhamdulillah..Kaseh minum abis..pastu terus je tido.. then, bila terjaga kol 9.30 camtu..ibu rasa badan Kaseh panas sangat2!! hati dah risau jerk.. terus je cek body temp Kaseh..OMG!! it was 38.8'..tak pernah hit tinggi camni before this..cuak gila ibu!! sedih sangat2.. terus je ibu bukak baju and sock Kaseh..amik handkerchief and air dalam mangkuk then tuam kat kpala leher, ketiak semua.. then ibu tampal cool fever kat belakang badan Kaseh and dahi. Anak ibu baik, elok je diam..tapi sebab kene umpan dengan HP ibu kan?? tengok video main skating..eheheh.. ibu sampai menangis masa tuam Kaseh tu tau.. sungguh ibu sedih, risau..macam2 perasaan.. dalam hati ni berdoa n selawat je..mintak jauh bende2 tak elok.. ni time write posting ni pun nak mengalir gak air mata ni..huhu..

Dalam tengah hari tu, ibu check lagi temp, syukur dah turun ke 37.3' .lega sikit hati ni.. ibu bagi Kaseh makan cucur, then ibu suap gak bubur and minum juice.. syukur sangat Kaseh nak gak makan..pastu Kaseh pun dah elok je boleh main2 macam biasa.. one thing about you.. walaupun Kaseh demam.. tapi tetap je Kaseh main2.. kalau ibu n ayah buat lawak pun Kaseh masih akan tetap ketawa.. jarang sekali nak merengek2..cuma mungkin mahu dibelai dan dimanja lebih dari biasa..ehehe..macam siapa ek tu?? ekekek.. Bila menginjak petang, after Kaseh bbangun dari nappy time, sekali lagi ibu cek temp Kaseh.. syukur dah turun 36.3.. :) Harap turun ke normal tempt which is 35.9'..Terima kasih Ya Allah atas bantuanMu..


gambar hiasan.. gambar Kaseh melepek kat ayah tak sempat nak snap..huhu



P/S: I Love us!!



1 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

musim demam ni emy......hati2 la yer..