Thursday, December 31, 2009

Good Bye 2009..

31/12/09.. Hari terakhir untuk tahun 2009..apa agenda2 sepanjang 2009 ek?? hurmmm..tahun yang best!! every year seems to be the best year for me sayang.. especially bila dah ada Kaseh..kalau diingat ingat balik.. macam2 benda yang best.. dari Kaseh 'mengoceh' , tumbuh gigi, meniarap, merangkak, bertatih, berjalan and bagi ceramah tazkirah Subuh.. skang ni anak ibu dah berlari dah pun..sekejap je masa berlalu.. tau tau nanti Kaseh dah masuk sekolah dah... :)

Hurmm..2009 punya banyak kenangan.. dari sekecil2 kenangan sampaila yang sebesar2nya.. Birthday ibu tahun ni, ayah belikan DSLR Nikon D90!! Followed by the 50mm F 1.4 lens for the 2nd year of our wedding anniversary. And for ayah plak, ibu belikan basikal for his birthday but unfortunately missed to give any gift as for the wedding anniversary.. so, to redeem my guilty, i bought him a jacket for our 'Hari Cinta'!!! Alhamdulillah..2009 ada rezki kami ke Rome, Italy before balik bercuti di Malaysia.. balik untuk meraikan hari perkahwinan Cik Ijal n Cik Nurul.. rasa macam baru semalam... tapi dah 6 bulan berlalu rupanya.. seronok berjalan kat Rome.. even sangatla PANAS ok!! huhhh.... syukur sangat Kaseh tak meragam.. masa tu kaseh baru menginjak 8 bulan.. and masa bercuti kat Rome jugakla Kaseh mengasah bakat untuk merangkak.. cayalah manja!!!







Then.. Sept 2009.. kita sekeluarga beraya di perantauan for the first time ever!! huhu...menangis ibu pagi raya tu.. but not bad at all actually.. coz raya tu kumpul kat umah member kat sini.. okla..tak la terasa sepi na.. and then, alhamdulillah..melangkah jua ke Paris, France.. one of the most places people wish to visit and of course me also!! Thanks dear coz make my dream comes true.. Dulu, ayah Kaseh janji ngan ibu nak bawak ibu tengok Eiffel Tower betul2 depan mata.. even though waktu ayah janji tu..ibu tau ayah sendiri tak sure bila janji tu akan tertunai.. but syukur sangat2.. janji ayah dah dikotakan.. he's the best man ever for both of us sayang.. mungkin tidak pada orang lain.. tapi cukup pada kita berdua.. he never failed to make us happy and comfort.. Ayah mungkin tak kaya dengan wang ringgit.. tapi kaya dengan value2 lain yang jauh lebih berharga dan bermakna untuk menjanjikan kabahgiaan pada keluarga kita.. bagi ayah.. duit mungkin bukan segalanya.. tapi kita masih perlukan duit untuk mecari sedikit kesempurnaan hidup.. dan ibu pula.. syukur bukan di kalangan wanita-wanita yang punya hobi membeli belah.. even dari zaman bekerja n before kahwin dulu pun memang tak minat nak membeli belah ni.. ada orang pantang gaji...mesti ada je baju baru dia beli..make up ke, perfume ke, barang2 perhiasan ke.. tapi tidak ibu.. hurmm..kadang2 pelik.. nama ponpuan.. tapi ntah kenapa tak suka nak membeli belah, barang2 kemas.... kadang2 nak beli baju pun berfikir fikir.. kalau betul2 perlu baru membeli..tidak.. takda maknanya.. lagi pulak ibu pun bukanla di kalangan wanita wanita yang mementingkan kecantikan gila2.. cukup sekadar begini.. sebab ayah pun bukan suka na perempuan make up lebih2.. tapi ibu jangan kata lebih.. memang takde.. mm..tak minat kot.. masa kahwin je la dulu ibu make up pon.. tu pun seksa mak andam nak boh make up... ibu siap sound kat mak andam tu kalau ibu tak nak cukur2 bulu kening ni.. n bab2 mata memang sangat sensitif.. hahahha... kesian mak andam tu.. asal dia nak sentuh mata jerk.. meleleh air mata ibu.. cam sakit je bila nak buat tang bawah mata tu..hahahah..nasib la labu.... eh..dah merapu sampai make up2 kawen plak.. :p Teringat bila pernah ayah berseloroh pada ibu menyatakan kalau ayah tak de belikan ibu barang2 kemas lepas kawin.. simple je ibu jawab.. ibu pun bukan minat sangat.. cukup dengan apa yang ada.. even yang ada pun tak pakai.. dari membeli tapi tak pakai.. baik la tak yah beli kan.. mungkin ada perempuan yang minat barang2 kemas.. shopping..barang2 kecantikan.. tapi ntahla.. ibu tak jatuh dalam kategori tu.. cuma akan beli kalau ada keperluan.. unless ibu betul2 nak.. baru akan suarakan hasrat terpendam tu..ehehe.. lagi plak skang bila dah ada Kaseh..priority memang pada Kaseh.. then ayah.. and the last will be me.. and ibu percaya..bagi pihak ayah.. priority level will be Kaseh, ibu and the last will be himself.. coz he always put himself back other than anyone else pun..














Apapun..moga 2010 menjanjikan lebih kebahgiaan pada kita sekeluarga.. juga pada keluarga di Malaysia, sahabat handai, juga pada umat islam seantero dunia... pertambahan tahun... bermakna pertambahan usia pada diri.. terasa ajal semakin menghampiri barangkali.. Ya Allah..ku mohon pada Mu semoga diberi lebih kesempatan untuk terus menumpang dan beramal di muka bumi Mu Ya Allah.. berikan ku kesempatan untuk terus meniti hari2 bahagia bersama insan2 tersayang..agar dapat aku curahkan kasih sayang ku pada mereka.. amin...


love both of you...so muchhhhh!!


Note: happy new year to all!!


P/s: I Love us!!




1 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

happy new year amy...wah..seronok jadi emy..dapat pegi sana sini..melancong..kaseh lagila untung.....