Friday, November 05, 2010

Jatuh!!




Cuba Kaseh tengok gambar kat atas tu.. more and less macam tu la ibu jatuh semalam.. yang beza cuma ketinggian jerk.. gaya tu tak pasti lak ibu.. cuma yang ibu pasti..sangat2 sakit tulang apa ntah ni..




Kalau tengok kat gambarajah atas ni... mungkin tulang tungging kot.. tak pun tulang kelangkang.. ntahla.. yang pasti sakit jerk.. ish, seriau betul rasanya bila ingat2 hal jatuh semalam. Syukur sangat2, takde apa yang tak dingini berlaku.. Ibu jatuh bila sofa bed yang kamu tarik tu menggeluncur ke depan sebaik je kaki ibu pijak kat atas tu waktu nak duduk.. time tu pun tengah on the phone dengan mak ngah kamu. dan2 tu jugakla terasa badan ni melayang ke belakang.. tup2 terus rasa sakit yg amat sangat.. terus je ibu cakap kat mak ngah nanti ibu call balik.. mak ngah tanya gak kenapa..ibu jawab pendek jerk..ibu jatuh.. terkejut mak ngah.. dengar mak ngah panggil nama ibu few times.. tapi ibu diam je sebab menahan sakit.. pastu dah senyap dah telephone tu.. terbaring gak la few minit kat hall tu. dek kerana sakit yg amat.. mengalir gak la air mata ni.. takut2 je pandang ke bawah kaki sebenarnya waktu tu.. biasa kalau tengok kat tv.. sure dah ada bleeding.. huhu.. ibu message gak ayah.. tapi dah nak 10minit senyap jerk..sangat geram waktu tu!! lagila menangis ibu time tu.. ibu call ayah kata tadi ada client datang bilik.. ish..terus tak tau nak cakap apa..ibu hang off camtu jerk.. tak lama pastu muncul la ayah kat depan pintu umah.. eleh..nak pujuk la tu.. haa..tau takut.. sakit tau!!! nasib baik tak pape.. ish, takut nak imagine.. mintak simpangla jadi lagi pasni.. tak nak!!! ni dah nak masuk winter.. nanti2 lagila ibu takut nak berjalan kalau ais dah cair..sebab mesti licin. ish..tak nak take risk lagi.. dulu pun pernah jatuh terlentang.. tapi waktu tu ibu single..takde bawak nyawa lain..beza ngan keadaan sekarang.. oppsss...(ok2..ibu lupa nak cite dari awal kalau now ni kamu on the way ntok menjadi seorang kakak!!) later ibu post lain ek pasal tu.. cuma now ni kene extra careful. Kayla manja.. nanti2 ibu menaip lagi ek.. sampai jari ni bertemu keyboard kembali.. :) jaga diri, sembahyang n iman.. ;) sayang kamu selamanya...



P/S: I Love us!!


2 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

hati2 la my..ko tu bawak budak.....

MiJa said...

mija masa peknen dulu slalu sakit kt tulang duduk tu..(baru tau nama dia tgk diagram ni..hehe)