Wednesday, March 24, 2010

17 month, week 2..

Pagi tadi ada appoinment untuk 18 month check up and vaccine for Kaseh.. Nak dijadikan cerita, appoinment pukul 9:30am.. boleh pulak ibu terjaga pukul 8:23am..adoi...cam lipas kudungla mandi kan..siapa salah??? Kaseh la ni.. sape suruh bangun pukul 5:00am?? entah pukul brape gaknya kamu terlena balik.. ata dah kalau original alarm terlena..harusla ibu n ayah asyik dibuai mimpi..huhu.. kan ibu dah terjaga lewat..aduhai.. pas ibu mandi baru ibu gerakkan kamu.. seb bek la ayah beli roti semalam..bleh la ayah breakfast roti jerk.. plan nak goreng bihun for breakfast pagi ni cancel!! sian ayah.. pas mandi and siap2, macam tak cukup langkah la kan menapak ke klinik tu.. lenguh gila kaki.. nak tercabut pun ada.. dahla naik bukit laktu.. haiihh..apsal la klinik ni pindah.. elok2 before ni 3min walking distance dari rumah kita.. ni dah jadi 10-15min..mendaki bukit laktu..rasa cam banyak gak la kalori ibu yang terbakar pagi tadi.. hahaha.. nasib baik la sampai klinik tu dalam pukul 9:23am.. ok lagi la tu kan...

Hari ni punya check up, macam biasala.. timbang berat, ukur tinggi and ukur lilit kepala.. and kali ni ada jab untuk DTP-polio + Hib.. this time, kene cucuk kat peha kiri.. tapi..anak ibu dan ayah ni sangatla baik and cool jerk..bila nurse mula2 cucuk kat peha..kamu tengok je...sampaila nurse tu tekan ntah apa ke bende ntah istilah benda tu..barula dengar kamu merengek sket.. tapi memang kejap sangat2.. few second jerk.. bukan kategori nangis pun...banyak2 jab.. this is the coolest la.. sangat hebat!!!

So pasni..tak jumpa dah kot nurse yang cantik ni.. nama dia Mette Bjørnstad.. camne nak pronounce?? ibu pun tak tau..hahah.. kat mata ibu..dia memang cantik..walaupun dah tua., tapi tetap cantik..mesti masa dia muda lagi cantik kan.. sangat baik dan peramah laktu. bila memikirkan after ni tak sure ada peluang ke jumpa dia lagi, ibu minta izin gak ntok amik gambar dengan dia.. sekadar untuk kenangan.. kalau masih ada kat Oslo ni..next check up maybe March/April 2011..

Update for Kaseh at nearly 18 month

Height : 85cm
Head : 47cm
Weight : 11.67kg









P/S: I Love us!!

3 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

memng cantik la nurse tu..=)

Suhaila said...

a'ah memang cantik nurse tu ..ibu kaseh pun cantik gak...tapi macam put on weight sket...betul ke..?? ehhehehe..

ni Suhaila...ingat tak dulu i mintak email add u..tapi tak sempat nak beremel...sejak mintak baru ari ni baru jenguk blog nih...out station..hmmm rindu kat gamba gamba kaseh...!! commellll..!!

ade masa nanti kita stori mori eh.. ;o)

KIRIS.. said...

wawa,
tu la..kat mata mi, mmg nurse ni cantik..everytime balik dari check up..mesti ckp kat is..'cantik kan nurse tu'..


suhaila,
hi su.. ingat je ada tinggal message kt shout out box tu haritu.. wa..mesti keje best ni..tu sebab asyik busy and outstation jerk..hihi..