Tuesday, July 14, 2009

Happy 9th month birthday sayang..

Hari ni (14 Julai 2009), genap 9 bulan umur Kaseh.. 3 bulan lagi..dah genap setahun dah anak ibu and ayah ni.. Kejap nye masa berlalu.. Pagi tadi de monthly visit ntok kaseh.. ALhamdulillah..everything's in the right direction.. even anak ibu ni lebih tinggi dari yg sepatutnye.. :) Nurse tadi pon cakap anak ibu sehat..syukur.. tadi ibu ada borak ngan acik aju.. dia kem salam kat Kaseh.. n mintak ibu hug Kaseh ntok dia.. :) dia kata happy 9th month befday. Kaseh. moga jadi anak yang baik n bijak.. amin...

So far, Kaseh dah achieved sume bende yang sepatutnya Kaseh achieve. kaseh dah merangkak, memapah n berdiri.. cume belom stabil je lg.. sket hari lagi sure dah leh berdiri sendiri kan sayang.. takpe.. you'll be there.. and sampai masa nanti..dah berjalan dah anak ibu...mmm..cepatnyer masa berlalu..rasa cam baru kelmarin ibu preganatkn kamu.tup2 la ni dah 9 bulan dah.. :) Kaseh dah makin besar skang..ibu pon dah mula tukar menu ntok Kaseh.. but still, sometimes ibu bagi gak Kaseh nestum + strawberi.. tidak..lambat na kamu makan. kot ada strawberi..laju je makan...memilih ek... if bagi bubur pon laju je dia makan.. sedap ek bubur ibu buat ntok Kaseh? Kadang2, ibu mixed kan ayam + carrot + brokoli.. kadang2, cume carrot.. tukar2.. and sometimes, ibu and ayah bagi gak kamu yogurt.. fruit tu memang selalu la kan.. macam2 buah dah kamu makan.. strawberi, plum, oren, and the latest tayah belikan buah kiwi lak.. Anyway, tadi nurse ada kata kalau boleh kurangkan pengambilan susu waktu malam since Kaseh dah de gigi. So, tak mau la susu tu melekat2 kat gigi..


Pasni leh la kot ibu try bagi Kaseh makan roti + cheese. bese ibu bagi roti jerk.. tak pon ibu celop ngan susu.. but since tadi nurse tu ada mention cheese..so..nanti kite mintak ayah belikan cheese ek sayang.. :) rasanya after ni ibu dah boleh wat jadual menu harian ntok kamu.. cam masa zaman ibu dok asrama.. ada menu..ahahha..

Andai satu hari nanti Kaseh baca blog ni.. ibu nak Kaseh tau kalau ibu n ayah sentiasa cuba ntok jadi parents yang terbaik ntok Kaseh.. both of us tak pernah berhenti belajar ntok jadi yang lebih baik n terbaik ntok kamu sayang.. n terima kasih gak pada ayah sebab sediakan keperluan Kaseh..malah lebih dari cukup.. ibu n ayah kecik2 tak de tau bnyk bende yg Kaseh ada skang ni..Apapun, still..sume tu datang dari Dia.. and ibu jua tak pernah berhenti mensyukuri nikmat dan rezki yang dilimpahkan pada kite sekeluarga.. Kaseh...ibu sayang Kaseh..ayah pon sayang Kaseh..selamanya..


sayang kamu berdua selamanya..sangat2..

5 comments:

acik juju said...

hehehe kaseh pon sehat jek..ibu n ayah pandai jaga..awak tak perlu la amik port sgt ape org ckp..kalau yg ok tu terima kalau tak ok tu let go jek..org lain kan bukan kite..yg pnting awak hepi ngan life awak..tak sume org ade peluang cam awak, bole jg anak sendiri..so kene hargai peluang yg ade..awak take care ekk..peluk kaseh utk sy ekk :)

ibu kaseh said...

thanks awk for your support..tapi tu la..kadang2 bile mendengar..rasa terluka gak hati ni..tapi takpe, demi kasih seorang ibu pada anak..saya tak pernah rasa rugi n kesal..malah bangga n bahagia sebab dapat jaga dia dengan kudrat sendiri..

Anonymous said...

hi dear kaseh...
your 9th monthversary same date as my parent's 47th anniversary...
semoga kaseh jadi anak yg solehah ye... ;)

KIRIS said...

hi anonymous.. thanks sudi singgah ke blog ni.. anyway, terima kasih juga ntok doa.. aminnn...juga semoga parents anonymous kekal bahagia selamanya dunia akhirat..:)

acik oren said...

salam
ape kes ni mandom jer
hehehe
takpe la at least kaseh ade ibu yang terpelajar ade degree