Monday, June 22, 2009

She's daddy's girl..

Ibu baru je layan Kaseh before ayah tidokan tadi.. Erm, macam2 ragam kamu before nak tido.. siap nak berpangku dulu then baru leh letak kat tilam.. dah macam masa kamu baby lak kan..eheh.. agaknya kesedapan masa dlm flight haritu kot ek tido kat pangku ayah n ibu? takpe la Kaseh, mana2 la..asalkan kamu happy..

By the way, bile dah ada kat Oslo ni, terasa cam beza na kamu bile kite balik Kl haritu.. Ntahla, ayah pon kata gitu.. Ibu n ayah rasa cam kamu nampak lebih happy kat sini.. takdela menangis semacam.. mungkin sebab kat sini cukup tido kot.. mana taknya.. dah tido almost 12hour during night kan.. so siang tu mmg kamu segar la.. so, takde la banyak ragam.. compare masa kat msia..tido mlm kejap jerk.. dah masuk tido kol 10/11mlm..then kol 7 dh bgn.. eheh..kecik2 dah memilih ek...

Actually, ibu cume nak tulis incident yang jadi petang tadi time ayah balik kerja.. Ingat tak, masa tu ibu tengah masak, then memangla kamu merengek2 manja sejak dr bangun tadi.. i just tought if you were looking for your daddy since i realized that you keep staring at the door.. Then, elok je pintu tu bukak, tetibe ibu dengar macam bunyi yang kuat dari exersoucer tu.. guess what?? Kaseh cube berlari dapatkan ayah dia.. kemain lagi dia.. daddy's girl ek.. siap menagis sekuat hati ok.. elok je ayah dukung terus senyap, boleh tersengih lak tu.. saje kan?? manja2.. you know what Kaseh?? At first dulu bile ibu nampak Kaseh prefer pada ayah daripada ibu, jauh kat sudut hati ni memang ibu terasa.. yelah, bukan apa, sah2 la ibu ni full-time-mommy kan.. then bile nampak Kaseh lebih pada ayah, memang ibu terasa.. but incident malam dulu tu (ada kat blog ayah) betol buat ibu jauh hati..eheh..ntah apa2 ntah ibu kan.. ngan anak sendiri pon nak terasa..ekekek...

Anyway, bile ibu citer kat orang, sume orang kata bende tu common.. and it make me feel better after read an article from babycenter today " how if your baby prefer to your partner".. haha..macam tau2 jerk.. anyway, ibu dah ok dah.. dah leh accept dah this condition.. maybe. skang ni Kaseh lebih pada ayah, then bile sampai satu masa nanti, kite dua lak akan lebih rapat kan.. lagipon, ibu memang suka and happy everytime tengok Kaseh n ayah bergurau senda.. Cuma Dia yang tau betapa bersyukurnya ibu memiliki kamu berdua.. love both of u so much.. till the end of my life...



Gambar2 ni masa kite balik KL haritu.. sedap je ayah tido ek even anak dia main2 telinge dia..ehehh

2 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

pampers gambar 1st tu macam dah berat je..g tukau...hehe

Kaseh Iskandar said...

takde nye berat wawa.. kat msia de jarang kencing..air yg de minum bnyk jadi peluh gaknya..huhu...