Tuesday, February 02, 2010

Dah pandai dah dia..

Semalam ayah bawak Kaseh pergi ICA.. pergi berdua je, sebab ibu malas nak siap2. Lagipun sekejap je.. Then balik tu ayah cerita pada ibu apa Kaseh buat kat ICA tu...Macam biasala kan, sampai je kat ICA tu, memang stroller tu parking kat tempat trolly.. then biarkan Kaseh jalan sendiri.. lepas bebas camtu je.. memang suka sangatla kamu kan sayang.. berlari sakan.. then, ayah kata..masa ayah sibuk potong roti.. tetiba ayah tengok kat dalam bakul dah ada satu pack buah anggur.. satu je lak tu.. pandai kan.. ambil satu pack je.. kalau nak kata main2.. mesti Kaseh ambil banyak2 kan.. eheh..comel kan? dah lama tak makan anggur ke sayang?? So, ayah kata ayah ambik je la anggur tu.. since ayah tengok pun elok jerk.. pastu lak.. tengah2 ayah potong roti tu.. tengok2 Kaseh dah takde.. punyala pusing2 ayah cari.. rupa2nya dok pilih roti lak..hahah.. tapi, disebabkan ayah dah beli pun roti.. tak dapatla ambil yang kamu pilih tu..huhu.. next time kay sayang.. pastu dah kamu main cak2 plak ngan ayah kat ICA tu..tapi kan manja.. kalau kita balik bercuti kat Malaysia nanti.. or bila kita dah balik Malaysia for good nanti..jangan buat camni tau.. memang ibu dan ayah takkan lepaskan kamu bebas camni.. BAHAYA..SANGAT2!! ada je kang penyangak ambil anak ibu yang comel ni..ish..ish...mintak jauh Ya Allah.. so, kene ingatkan ayah gak tak boleh buat camni.. kene sentiasa pegang Kaseh.. maknanya..tak boleh la suka2 lepaskan Kaseh jalan2 sendirian..kesian Kaseh..tapi nak buat macam mana sayang.. negara kita kan selamat, aman dan makmur.. hurrmmm....




P/S: I Love us!!



5 comments:

Leen Die said...

salam mas/..chumel tgk kasih pakai baju kaler merah..neway selamat berkenalan..mas asal mana n now duk kat mn sekarang

KIRIS.. said...

Hi Leen,
selamat berkenalan juga.. ;) btw..me asal dari Muar, Johor.. tapi buat masa ni menetap di Oslo,Norway.. ikut husband transfered ke sini.. nearly 2years gak la.. but kat KL tu we all stay kat Puchong..Leen pulak asal mana n stay mana yer?

ciK LyndaWawa igUana said...

hehehe..kaseh dah besar..kene kawal sket..kanak2kan suke explore..heheh

Leen Die said...

Puchong Kat Mana?leen IC KL tapi kampung kat Kelantan. Now stay kat Taman Putra Perdana Puchong..ermm..bila nka balik kl

KIRIS.. said...

owh..ye ke? umah kat puchong prima.. putra perdana yg kt belah mana ek..sama ke jln masuk ke puchong perdana? ke lain ek?