Saturday, May 16, 2009

KIRIS has a new gadget..

Alhamdulillah...finally, ibu and ayah berjaya gak cari and beli exersoucer untuk Kaseh after 3hr mencari kat oslo ni sayang... punyela payah..seb baik ada kat Barnahus Alnaa tadi.. tidak, mau tercabut lak kaki ayah hrni..ehehhe...Thanx pada ayah sebab gigih cari bende ni..asal2 plan just nak beli walker jer.. sebab tak larat dah nak pegang kamu.. g pun, cam kesian je tengok de dok meniarap, baring, pusing2 n apa2 lg la kt mat n lantai tu.. sampai dah bercarik2 mat tu dek kamu kan.. dah baper banyak la cebisan2 mat yang kamu telan ek sayang?? So, that's why la ibu beriye ajak ayah g town 3 hari ni..dok mencari dari hr Khamis lagi tau.. ada, tp tk berkenan..yang berkenan.. mahal melampau la plak.. sudahnya..postpone, sampai la ke hari ni..

Then, bile sampai tadi, mmg terus je nampak walker, then ada lak bouncer.. act, mmg tak plan nk beli walker ntok kamu sejak dulu.. plan asal nak beli exersoucer..since i did read somewhere about the bad thing of the walker.. but, bile pk2..cam tak sabar lak nak tunggu blk kl baru beli exersoucer tu (even tinggal seminggu kan..) tu ibu pk beli je la walker..wat ada2.. but since kat Barnahus tu ada lak Exersoucer (even though bukan yg macam ibu nak), so..ayah and ibu decide beli je la exersoucer yang ni.. so, tak yah beli dah time balik KL nanti.. lgpun, Kaseh still bleh belajar ntok kuatkan kaki n walking.. ayah pon kata, exersoucer yang ibu nak tu, tak leh gerak2...static jerk..where as yang ni boleh.. then, amik je la.. seb baik cepat..sebab mmg tinggal satu kotak tu je la last sayang..rezeki kamu gaknya... :)

So..after ni..bleh la Kaseh dok kat exersoucer tu after penat berpusing2 kt lantai ek... jom layan gambar kat bawah ni sket.. Keletah ayah n anak manja ibu selama dok set up exersoucer tadi..eheheh.. thanx again ntok ayah...



Gambar 1 & 2 - Lepas 3 hari dok mencari, akhirnya ada gak yang berkenan dihati.
Gambar 3 - Bukak kotak, ada kotak lagi pulak
Gambar 4 - Kita susun bagi senang nak pasang, yang kat belah kanan bawah tu bukan sebahagian dari isi kotak tu ok
Gambar 5 & 6 - Bagi ayah fikir dulu ek Kaseh, nak buat mcm mana.
Gambar 7 - Ayah sure ke nak pasang tu, kita tgk la manual dulu.
Gambar 8 & 9 - Ni ayah, Kaseh bukakkan manual ek. Kita baca sama2.
Gambar 10 - 15 - Ayah ni, malas la layan ayah, baik kaseh makan je bende ni. Ajak baca manual tak nak.
Gambar 16 - 19 - Ayah, Kaseh boring la... cepat la pasang
Gambar 20 - End - Dah siap...



My dear Kaseh..hope you will enjoy and have fun with your new gadget!! :)

3 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

cantek jugak walker ni.....:)pesan satu my...
hahaha..
kawen pun blum..

Kaseh Iskandar said...

eheh..boleh2..
tapi...mahal la wa kat sini..
ala...beli ntok anak buah pon ok pe.. :)

sha said...

jgn ibu n n ayh die yg lebih2 udah ler..
nk pesan,ank xde..
ank buah pun dh besa..
tgu lh...